Закарпаття: В українській вантажівці на кордоні з Угорщиною виявили контрабанди на 1,5 млн. грн.

До пункту пропуску «Тиса» прибув вантажний автомобіль «MAN», яким керував водій одного з українських транспортних підприємств. Згідно з поданих до митного оформлення документів з-за кордону переміщувались матраци, подушки ортопедичні, постільну білизну, люстри, ковдри тощо. Визначена вартість цих товарів, виготовлених в Італії, становила трохи менше 33 тис. доларів США.
Та під час огляду вантажу митники виявили невідповідність фактичної кількості переміщених товарів з відомостями, зазначеними у товаросупровідних документах. А деякі предмети взагалі не були задекларовані. Крім того “випливли” і інші обставини, які викликали у митників сумніви стосовно відповідності даної зовнішньоекономічної операції вимогам чинного законодавства.

У ході подальшої перевірки, що проводилася митницею із залученням можливостей компетентних органів іноземних держав з’ясувалося, що реальна вартість вантажу перевищує задекларовану майже у 5 разів. Тобто становить більше ніж 130 тисяч євро!

Також було з’ясовано, що відомості стосовно відправника вантажу, його отримувача та асортименту товарів, наведені у представлених водієм митному органу документах, м’яко кажучи, не відповідають дійсності.

Складено протокол про порушення митних правил ознаками статті 352 Митного кодексу України. Товар вилучено.

Прес-служба Держмитслужби України