Закарпаття: В Ужгороді влада поговорила про опалювальний сезон 2010-2011 та вирішила “технічні” питання

На засідання Ужгороського міського виконавчого комітету, яке відбулося у середу, винесли більше тридцяти питань. Крім проектів так званих “технічних” рішень, як то про реєстрацію власності, надання адрес та вихідних даних, погодження цілодобового режиму роботи закладів тощо, зокрема, підбили підсумки опалювального сезону.
Його перебіг оцінили позитивно, але, звісно, зараз ідеться про те, як готуватися до наступного. Як уже повідомлялося, місто продовжує курс на “автономізацію” – центрального опалення в місті однозначно не буде. І на виконкомі затвердили черговий перелік влаштування індивідуального опалення коштом міста ужгородцям, які належать до соціально вразливих верст населення; усього під час підготовки до опалювального сезону таких помешкань буде більше 700.

Також на виконкомі схвалили Програму літнього відпочинку та оздоровлення дітей – на ці цілі з міського бюджету запланували виділити 400 тисяч гривень. Ухвалили й положення про організацію місць відпочинку та заходів з безпеки на воді. Так, згідно з ним, в межах міста дозволено купатися лише біля дитячої залізниці (у межах Ботанічної набережної) та на відтинку від транспортного мосту (у межах наб. Студентської) і до підвісного мосту у Бордоському парку, місця для відпочинку на воді будуть належно облаштовані.

Знову йшлося про малі архітектурні форми – МАФи. Так, продовжуючи боротьбу із захаращення міста незаконно встановленими об’єктами торгівлі, виконком вирішив демонтувати кілька тимчасових споруд, відомих як “шестикутники” – на площі Корятовича (близь входу на ринок), на площі Театральній (близь Театру ляльок) тощо.

На засіданні виконкому затвердили й склад науково-художньо ради, котра розглядатиме та прийматиме висновки стосовно створення публічних творів мистецтва, архітектурно-художнього благоустрою міста і сприятиме збереженню і відтворенню його історичного середовища. До Ради увійшли 17 осіб, це, крім відповідних фахівців міськвиконкому – митці й архітектори. Розглядали й деякі питання організації паркування в Ужгороді. Зміни стосуються зокрема певного зменшення платної площі майданчиків для паркування, режиму їх роботи.

Прес-служба Ужгородської міськради