Закарпаття: Жителі м.Хуст на весняній толоці висадили 300 сакур

Хустяни долучилися до масштабної акції з висадження сакур, організованої їх земляком Степаном Деркачем. Саджанці були доставлені спеціально з Італії. Вони легко призвичаюються до нашого клімату і за умови, що їх не спіткає така ж доля, як нещодавно ужгородські, вже наступної весни вони милуватимуть око жителів і гостей міста.

Депутат облради С.Деркач подякував усім, хто відгукнувся на його ініціативу, покликану зробити суттєвий крок в озелененні Хуста. Особливо активними були представники молодого покоління. Долучалися до садіння екзотичних деревцят і просто перехожі.

Єдиним, хто “засвітився” в цій акції найменше, був міський голова Володимир Кащук. Хоча згодом і потрапив під приціл телекамер, мікрофонів.

Найперше, що сказав В.Кащук, то це висловив подяку депутату Степану Деркачу за ті хороші справи, які він робить на благо міста. Озеленення центральної частини вулиці А. Волошина і мер, і депутатський корпус Хустської міськради сприйняли “на ура”. Дивно лишень, що більшість їх проігнорували участь у цьому екологічному заході.

Дісталося меру й за дороги. Один із журналістів порівняв їх зі «вшивою» гарно причесаною дівчиною. Володимир Кащук визнав, що дороги – одна з найболючіших проблем, над якою працює він і його команда. Видно, робота у цьому плані ведеться надзвичайно пасивно. Невдоволення від такого стану справ висловлювали й самі жителі Хуста, підходячи до преси. Одним словом, звичайнісінька буденність.

Юрій БЛИЩАК, “Срібна Земля”