Голови Закарпатської облради та ОДА схилили голови в пам’ять за тими, за ким б’ють дзвони Чорнобиля…

Дорогі чорнобильці! Двадцять п’ять років тому сталася подія, яка ввійшла в історію України як одна з найтрагічніших її сторінок. З відстані пережитих післячорнобильських літ можна говорити про політичні і морально-етичні аспекти трагедії.

Сьогодні ми віддаємо  шану нашим співвітчизникам, краянам, які  своєю, воістину героїчною працею, ціною свого здоров’я, а подеколи власного життя, зробили все для того, аби зупинити лихо і відвернути від людства непередбачувані наслідки чорнобильського жаху.

Схиляємо голови у глибокій скорботі перед пам’яттю тих, кого вже немає серед нас, за ким б’ють на сполох дзвони Чорнобиля.

Ніколи не забути, як у перші дні катастрофи сотні наших краян,  люди різних професій – працівники охорони здоров’я, обласної організації товариства Червоного хреста, органів внутрішніх справ, будівельники, шляховики, військові подали руку допомоги співвітчизникам у Чорнобилі.

Наша Срібна Земля з материнською любов’ю і турботою прийняла дітей, дорослих, на яких обрушилось ядерне лихо, щоб оздоровити у санаторіях, надати тимчасовий притулок, а то і місце для постійного проживання.

Незмірно тяжкі наслідки Чорнобильської катастрофи. Не скласти ціни подвигу тих, хто став на перешкоді біди і продовжує надзвичайно складну роботу і  сьогодні. Це – воістину всенародна справа.

Обласна рада і  обласна державна адміністрація, місцеві органи виконавчої влади та місцевого самоврядування роблять усе можливе, щоб загоїти рани, заподіяні Чорнобильською трагедією, вгамувати біль втрат кожної сім’ї, людини, чиї долі обпечені лихом.

Бажаємо   усім  вам, шановні  краяни,   міцного здоров’я, щастя, миру та Божої благодаті. Нехай небо нашої України завжди буде погідним, а земля щедрою і благодатною для нас і для грядущих поколінь!

 

Голова Закарпатської обласної                                                Голова Закарпатської
державної адміністрації                                                             обласної ради

Олександр ЛЕДИДА                                                               Іван БАЛОГА