На Закарпатті влада вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 26 квітня, в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді, на площі Дружби народів відбувся мітинг-реквієм з нагоди 25-ї річниці Чорнобильскої трагедії.

Такого ж сонячного, напрочуд теплого весняного дня, рівно 25 років тому, 1986 рік залишив вічну зарубку на серці та в пам’яті кожного з нас: Україна пережила чи не наймаштабнішу техногенну катастрофу в історії людства – аварію на Чорнобильській АЕС.

У заходах біля пам’ятника героям-чорнобильцям взяли участь перші керівники області – голова облради Іван Балога та голова облдержадміністрації Олександр Ледида, начальники обласних управлінь, установ та організацій, керівники міст та районів, а також представники духовенства, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, громадськість краю.

За участю священників різних конфесій відбулася панахида за загиблими у Чорнобильській трагедії. Опісля до присутніх звернувся голова обласної громадської організації  «Союз Чорнобиль України» Василь Угрин.

Відтак відбулася церемонія покладання квітів до монументу. Квіти до підніжжя пам’ятника чорнобильцям поклали Іван Балога та Олександр Ледида, за ними – інші, подумки дякуючи тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, ліквідовував наслідки аварії, відроджував і продовжує відроджувати нове життя на обпаленій радіацією землі.

Такі ж заходи відбулися в усіх містах і райцентрах Закарпаття.

Прес-служба облради