Ужгород: Вандали сплюндрували площу Театральну (ФОТО)

Днями Ужгород знову постраждав від рук вандалів. На цей раз, невідомі зчинили зухвалий «напад» на будівлю на площі Театральній, бездарно її обмалювавши. У стрітарті (від англ.. street art – ред.) чи то вуличному мистецтві графіті нічого поганого немає, проте у всіх свідомих графітчиків є почуття відповідальності.

«Цю стіну на Театральній я б, звісно, не чіпав – подібні об’єкти мають лишатися у своєму первозданному вигляді. Втім, якщо розцінювати вихідку молодих людей як намагання привернути увагу міської влади до ганебного стану стіни у центрі міста – то з самим мессиджем я погоджуся. У графітчиків не існує ніякого статуту, але має бути відчуття міри та відповідальності. Сам малюнок виконаний жалюгідно, йому там не місце» – прокоментував випадок один з найвідоміших ужгородських графітчиків FOL.

Представники міської влади подякували журналістам сайту KarpatNews.in.ua за інформацію та пообіцяли розібратися. Борис Борисов, начальник муніципальної міліції: «Я негайно вирушу на місце та подивлюся, що там сталося. Однозначно, такі безчинства мають каратися, ми підключимо правоохоронців та переглянемо записи з відеокамер. Якщо нам вдасться встановити особу правопорушників, ми зв’яжемося з керівниками їхніх навчальних закладів чи роботодавцями та попросимо вжити заходів, аж до звільнення з роботи чи виключення з ВУЗу. Найближчим часом ми плануємо створити список неблагонадійних людей, яким у подальшому будемо відмовляти у співпраці. Вандали до цього списку потраплять у першу чергу».

Нині мінімальний штраф за подібні правопорушення становить 1700 гривень. Вочевидь, ця сума є недостатньою, щоб зупиняти вандалів, які ледь не щотижня позбавляють місто безцінних об’єктів.

Вікторія Рижова, Karpatnews.in.ua