Закарпаття: Ужгород хоче “подружитися” з японським містом Нагасакі

Цього понеділка Ужгородський міський голова зустрівся з паном Осаму Мідзутані – директором Українсько-японського Центру. Громадянин Японії приїхав до Ужгорода познайомитися з нашим містом і краєм, відвідати “Сакура-Фест” та, звісно, подивитися на квітучі сакури над Ужем. Міський голова Віктор Погорєлов представив гостеві Ужгород.

Окрім специфіки Ужгорода як міста з особливим характером, який вирізняється багатонаціональністю та багатоконфесійністю, йшлося про його туристичний та інвестиційний потенціал. Мер наголосив, що місто відкрите до співпраці в різних галузях і варте зацікавлення з боку японців.
Пан Мідзутані висловив готовність посприяти в пошуку партнерів для Ужгорода та Закарпаття і пообіцяв передати листа від міського голови мерові Нагасакі – міста, з яким Ужгород мають пов’язати побратимські відносини. Гість зазначив, що, за традицією, квітень в Японії вважають найкращим часом починати нові справи, і тому зустріч саме цієї пори має принести добрі результати. “Сьогодні в Японії мало знають про Україну загалом і ваш регіон зокрема, – сказав Осаму Мідзутані, – але тішить, що є точки доторку і перспективи співпраці”. Своєю чергою, Віктор Погорєлов висловив сподівання, що пан Мідзутані посприяє тіснішим контактам Ужгорода і Закарпаття з Японією. В разі підписання договору про дружні взаємини із Нагасакі японське місто стане вже 18-м містом-побратимом Ужгорода. Після зустрічі японський гість вирушив милуватися ужгородськими сакурами, інформує прес-секретар міського голови Алла Хаятова.