Закарпаття: Великодню акцію голови облради Івана Балоги підтримали в районах

Як повідомляв Zakarpatpost.net, напередодні Великодня голова Закарпатської  обласної ради Іван Балога зініціював благодійну акцію. Її мета – надати посильну допомогу інвалідам, одиноким, пристарілим, сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, багатодітним щоб вони на рівні з усіма краянами належно провели свята. Загалом, понад 4 тисяч закарпатців отримали від керівника обласної ради пасхальні подарунки – великодні паски, на закупівлю яких він переказав надбавки на премії до своєї зарплати за 5 місяців.
На Виноградівщині паски від Івана Івановича вручали голова райради Олег Любімов та депутат облради Юдіта Петеї. В Мукачеві та на  Мукачівщині від голови обласної ради майже три тисячі пасок передали нужденним  Мукачівський міський голова Золтан Лендєл та голова районної ради Іван Михайло.

– В переддень великих свят за давньою християнською традицією прийнято допомагати ближнім, які цього потребують. Отож, великодня акція керівника облради має своє логічне  продовження в Мукачеві та районі. Бо вона своєю цінністю перевищує всякі труднощі, – вважає голова Мукачівської районної ради Іван Михайло.

У Кольчинській селищній раді, яка охоплює шість сіл Мукачівського району і вісім церков різних християнських конфесій, цю почесну місію виконали від імені Івана Балоги Кольчинський селищний голова Микола Дуб, депутати Мукачівської районної і місцевої селищної рад. Вони завезли 135 пасок до всіх нужденних і одиноких, які зібралися з цієї нагоди біля своїх священиків. Люди старшого віку, які отримали нагоду прилучитися до загального святкування, були надзвичайно раді такій турботі про них, дякували очільнику краю за увагу, проявлену до них напередодні великого релігійного свята.

До благодійної акції  долучилися та підтримали ініціативу голови обласної ради Івана Балоги ряд депутатів обласної ради, представники органів місцевого самоврядування. Так, депутати обласної ради від Іршавщини – Павло Балога, Іван Йовбак та Максим Хохлов передали тисячу пасок найбільш незахищеним верствам населення району.

В Ужгороді акцію підтримав перший заступник міського голови, депутат обласної ради Віктор Трикур – 500 родин міста отримали паски.

– Закарпатська команда всіляко долучається до благодійництва. Ініційована головою обласної ради Іваном Балогою акція однозначно знайшла підтримку у ділових колах краю, серед депутатів усіх рівнів та закарпатців, яким не байдужа доля ближнього, – констатує Віктор Трикур.

В Сваляві міський голова Іван Ланьо подарував 400 пасок в найбільш нужденні родини. Депутат облради від Свалявщини Федір Райчинець активно підтримав акцію і до великодніх свят подарував  продуктові набори та інші подарунки в обласний будинок дитини в місті Свалява.

На Ужгородщині 500 пасок в дитячі будинки сімейного типу та в багатодітні родини передав голова районної ради Михайло Фединець, який теж підтримав цю акцію.

–Такі  заходи голова обласної ради щорічно проводить  напередодні Великодня, – зазначив голова райради Михайло Фединець. – Адже доброта і милосердя – духовні плоди, які ми повинні берегти, щоб мати благословення жити і творити в ім’я нашої громади, краю, України.

До акції активно долучилися й ряд депутатів обласної ради: Роман Шніцер, Ілля Токар, Юрій Переста, Володимир Чубірко.

Прес-служба облради