Генпрокуратура пригрозила Тимошенко арештом

У ГПУ побачили, що запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд для Тимошенко замало, бо вона не виконує процесуальні рішення слідчого.

Як заявили в ГПУ, дії екс-прем’єра України свідчать про те, що вона навмисне затягує слідчі дії у кримінальній справ проти неї.

У зв’язку з цим Генеральна прокуратура змушена нагадати Тимошенко, що щодо неї обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

“У випадку, якщо обраний захід не забезпечує виконання процесуальних рішень, він може бути змінений відповідно до вимог закону на більш суворий”, – заявили в прес-службі.

“Сьогодні вона прийшла без захисника і повідомила, що брати участь у слідчих діях без нього не буде. На спробу слідчого роз’яснити їй вимоги Кримінально-процесуального законодавства, яке регулює порядок проведення слідчих дій за участю захисника Тимошенко без дозволу слідчого залишила Генеральну прокуратуру”, – йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Зазначені дії, зауважили в ГПУ, “свідчать про навмисне затягування слідства у справі і свідоме невиконання нею процесуальних рішень слідчого”.

Як повідомлялося, раніше Генпрокуратура заявила, що напередодні Тимошенко теж зірвала слідчі дії.

Сама Тимошенко впевнена: якби слідчі не полінувалися вивчити минулі і нинішні ціни на газ, їм довелося б не порушувати справу, а представити її до нагороди.

tsn.ua