Закарпаття: Голова ДПА області Василь Іванчо: «Податкова зменшує кількість перевірок»

Перед податковою службою сьогодні стоїть завдання зруйнувати схеми ухилення від сплати податків та запобігти їх використанню у подальшому. Саме тому „сумнівні” та „ризикові” суб’єкти господарювання є об’єктом пильної уваги з боку податківців. Разом з тим, податкова служба працює над суттєвим зменшенням кількості перевірок. Уже у ІІ кварталі їх кількість зменшено на 30%, а на ІІ півріччя ц.р. заплановано вдвічі менше перевірок суб’єктів господарювання Закарпатської області. Сумлінних платників перевірки не торкнуться.

Про це голова ДПА у області Василь Іванчо повідомив під час прес-конференції для ЗМІ. Він підкреслив, що у І кварталі поточного року підрозділами податкового контролю юридичних осіб проведено тільки 99 планових документальних перевірок суб’єктів господарювання та 215 позапланових.

Що стосується позапланових перевірок, то вони, в основному, проводилися за заявами платників податків, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у відділі масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області.

За результатами проведених перевірок сума донарахованих узгоджених податкових зобов’язань, яка підлягає сплаті,  склала 10,1млн. грн., з яких до бюджету вже надійшло  8,3 млн. грн.

zakarpatpost.net