Ужгород має всі шанси знову стати містом фонтанів

До Великодня в Ужгороді запрацював перший міський фонтан – у скверику на Довженка. Нагадаємо читачам газети “НЕДІЛЯ”, що кілька років тому він був облаштований підприємцями без залучення коштів міського бюджету, працював на радість городян, а відтак зупинився аж до минулого листопада, коли його перевірили, почистили, відремонтували і “законсервували” до теплої пори.

Відновлення, до речі, теж не коштувало Ужгороду грошей, а тепер триває й облагородження території навколо фонтану – там відремонтовані і пофарбовані лавиці, облаштовані клумби, висаджені деревця.

“Фонтани у місті можемо відроджувати лише за сприяння небайдужих ужгородців, котрі вболіваються за своє місто, адже в бюджеті на це коштів нема. Було б чудово, коли б запрацював і фонтан близь економічного факультету УжНУ – знаю, що систему можна відновити і звертатимуся до підприємців міста з таким проханням. А щодо потічка в альпінарії, то вже готова проектна документація і шукаємо тих меценатів, котрі були б готові долучитися до відновлення цього прекрасного куточка Ужгорода”, – каже Віктор Погорєлов.

Міський голова розповів журналісту газети “НЕДІЛЯ”, що на площі Театральній, де зараз триває реконструкція, заплановано збудувати два фонтани.

Цілком імовірно, що всі згадані водограї запрацюють вже цьогоріч, радуючи ужгородців і не збіднюючи міський бюджет. А щодо бюветів мінеральної води, то Віктор Погорєлов дав доручення відновити один на території міської дитячої лікарні, він запрацює протягом місяця, а для джерел у сквері на Довженка, близь аптеки “Жива вода” і в Боздоському парку розробляється проектно-кошторисна документація.

zakarpatpost.net