Закарпаття: На змаганнях з пожежно-прикладного спорту серед юнаків перемогли виноградівці

На змагання приїхали 14 команд юнаків з усіх районів області, аби позмагатися у спритності, вправності, витривалості.

Пожежно-прикладний спорт має багаті традиції і вважається спортом сильних та відважних. Він є невід’ємною складовою професійної підготовки пожежників, сприяє удосконаленню практичних навичок з гасіння пожеж, ліквідації аварій і стихійних лих.

Діти трьох вікових груп: молодша, середня та старша, змагались на чотирьох етапах, зокрема: подолання 100-метрової смуги з перешкодами, підйом по штурмовій драбині, бойове розгортання та найбільш видовищному командному виді – пожежній естафеті. До речі, останні два етапи вимагають найбільшої витримки та командної гри. Тут загальний результат робить кожний юнак команди, за яким закріплено виконання певної функції.

Так, у загальнокомандному заліку з усіх видів змагань перемогу святкували спортсмени з Виноградівщини, чопські юнаки посіли друге місце, а «бронза» дісталася молодим спортсменам з м. Ужгород, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у центрі пропаганди УМНС в Закарпатській області.

Під час урочистого нагородження переможців змагань організатори заходу вручили кубки, медалі, грамоти та грошові нагороди. Наразі перед організаторами турніру стоїть питання формування закарпатської збірної для представлення області на загальноукраїнських змаганнях з даного виду спорту.

Рятувальники плекають надію, що хтось із цих юнаків під час вибору професії поповнить лави вогнеборців та присвятить своє життя цій нелегкій, але дуже важливій для суспільства справі.

zakarpatpost.net