Закарпаття: Сьогодні в театрі “Бавка” демонструватиметься фільм “Сукіякі Вестерн Джанго”

До 20 травня в театрі ляльок Ужгорода триватимуть Дні японського кіно. Сьогодні, 29 квітня, на глядачів чекає показ фільму режисера Такаші Міїке “Сукіякі Вестерн Джанго”.  У головних ролях Квентін Тарантіно, Масанобу Андо, Хідеакі Іто, Коїчі Сато, Юсуке Ісея.

За кілька сотень років після сумнозвісної битви у затоці Донноура (1185) у далекому японському селищі знову зростає напруга. Дві банди – Гендзі, одягнені в біле, та Хейке, одягнені в червоне, – вступають у жорстоке протистояння, породжене чутками про сховане золото. Коли в селищі з’являється безіменний мандрівник із темним минулим, але з чудовими навичками стрільби, усі гадають, на чий бік він пристане.

Початок фільму о 19 годині. Вартість квитка 15 гривень.

Довідка zakarpatpost.net
Тільки про японських фільмах можна сказати кіно тонке, як шовк, і міцне, як саке. Цвітіння сакури, самураї, увага до деталей – це частина багатоликого полотна Японії.
 
Японські фільми зібрали в собі чуттєвість і красу, але в теж час глибину, прекрасну природу, ніби створену самим закоханим з богів.
 
Як вид мистецтва японське кіно з’явилося дев’ятнадцятого століття. А в 1908 році відкрилася в Японії відкрилася перша кіностудія. Але вся кіноіндустрія розвивалася за законами театру, всі ролі виконували чоловіки. “Золотий вік” японського кіно припадає на 50-60-ті роки минулого сторіччя.
 
У кіноіндустрії будь-якої країни є свої герої на яких рівняються, у яких навчаються. Фільми Японії міцно скріплюються талантами Такеші Кітано. Комусь вони здадуться трагічними і жорстокими, комусь комічними і красивими. Але всіх з об’єднує палітра музики, любові і пейзажів: Брат якудзи , Сонатина, Дзатоіті … Всі фільми Кітано незалежні. Але в той же час, всі вони яскраво відображають характер японського людини і сучасність.

Японські режисери, як і раніше люблять окреслювати образ сміливого самурая. Серед цілого ряду фільмів з подібною моральної ідеєю виділяються Васумітра. Це фільм про двох подруг, які мріють виїхати з рідного дому. Гроші дівчинки заробляють торгівлею своїм тілом. Почута історія про повію Васумітре, завойовувати чоловіків, здається їм забавою. І це призводить до зовсім не дитячим підсумками. Васумітра – це незрівнянна японська осінь, яка пахне міцністю кави. Це душі і біси нарозхрист – так, що можна до них доторкнутися. Звичайно, не можна забути про фільм Мемуари гейші. Кінострічка сповнена міфами про Японію. Але як би не критикували цю картину, вона залишається надзвичайно прекрасною казкою.

Кіно Японії – це естетика краси і глибини. Якісний японський фільм хороший тим, що невичерпний.

zakarpatpost.net