Закарпаття: Театр ляльок “Бавка” запрошує сьогодні на перегляд стрічки знаменитого японського кінорежисера Такеші Кітано – “Банзай, режисер!”

Приготуйтеся до шоку. Після перегляду фільму, ви вирішите, що я остаточно збожеволів”, – сказав про фільм сам режисер Такеши Кітано.

“Банзай, режисер!” – учасник Венеційського кінофестивалю. Це комедія, пародія на азійські стереотипи у світовій культурі. У фільмі режисер тягне через міст ляльку, яка зображує Такеши Кітано і роздумує про те, як би догодити глядачеві своїм новим фільмом. Режисерові набридли всі колишні жанри, йому нудно. Він починає все нові і нові сюжети – то фільм про бойові мистецтва, то хоррор, – в нього нічого не виходить.

“Вже деякий час мене засмучує той факт, що кіно не зазнало досить радикальної еволюції і змін, незважаючи на те, що йому вже 100 років, – розповів режисер. – У нас немає кінематографічного еквівалента кубізму або фовізму, які здійснили радикальну революцію в історії живопису. Ця стрічка – моя спроба створити кінематографічний кубізм, де я граю з різними жанрами кіно в межах одного фільму.

У фільмі зіграли: Такеши Кітано, Каеко Кісімото (Такешиз, Ляльки), Тору Еморі.

Початок о 21 годині. Вартість – 15 гривень.

zakarpatpost.net