Найгіршу долю під час землетрусів пророкують Закарпаттю, Криму, та Одесі

Землетрус магнітудою 5,7 стався вранці в неділю, 1 травня, в Румунії. Він охопив всю території Румунії, Молдову і західну частину України.

Жертв і руйнувань немає. Епіцентр землетрусу знаходився в районі Вранча на глибині близько 140 км.

Район Вранча розташований у вигині Середньокарпатского хребта і є найбільш сейсмонебезпечним у Румунії. У 1977 році там стався землетрус силою 8 балів в епіцентрі і близько 7,5 – у Бухаресті, де загинуло близько 1,5 тис. людей.

Директор румунського інституту фізики землі Георге Мермуряну заявив, що найближчим часом не очікується більш потужний, катастрофічний, землетрус силою понад 7 балів, який прогнозувався раніше.

Разом з тим, він стверджує, що такий землетрус у регіоні може статися після 2020 року.

Нагадаємо, катастрофа в Японії виступила каталізатором для землетрусів у всьому світі. Вся справа у зміщенні земної осі майже на 10 сантиметрів, що загрожує зростанням кількості землетрусів, виверження вулканів, цунамі. Україні теж обіцяють досить сильні землетруси. Найгіршу долю пророкують Криму та Одесі (максимально – 7 балів) та Закарпаттю – 5 балів.

В Україні є три сейсмоактивні зони: Південне узбережжя Криму, Закарпаття (північно-східні Карпати) і найпотужніша – румунська зона Вранча, відлуння сильних струсів якої доходять і до нас.

tsn.ua