Шкляр заявив, що його роман може екранізувати Єжи Гофман

Лауреат народної Шевченківської премії, письменник Василь Шкляр не виключає, що його роман “Чорний ворон” буде екранізований польським режисером Єжи Гофманом.“Віктор Ющенко нещодавно запросив мене і каже: до кого полетимо на вечерю до Гібсона, чи до Гофмана? Єжи Гофман прочитав короткий синопсис і сказав, що в принципі ця тема цікавить. Більше того, він попросив роман і сказав, що прочитає його в оригіналі. Він сказав: я буду повільно читати, але я його прочитаю в оригіналі”, — розповів Шкляр в інтерв’ю радіо Свобода.

Разом з тим, письменник вважає, що краще тему його роману все-таки розкрив би співвітчизник.

“Я хотів би, щоб режисером був українець звичайно, який якнайкраще передасть дух Чорного ворона, знайде типажі, який займеться цим, так як я горів тією темою у свій час”, — повідомив Шкляр.

Він також заявив, що його твір прочитали навіть ті люди, які зазвичай книжок не читають.

“100 тисяч — це просто фантастичний тираж для України. Вже розійшлися і немає. До певної міри приємно, коли на тебе звертають увагу політики, коли твою книжку читають на всіх рівнях. Наші політики мало читають. А роман Чорний ворон дуже багато прочитало людей, які, мабуть, мало що взагалі коли-небудь читали”, — сказав письменник.
 

Радіо Свобода

 24tv.ua