Закарпаття: Мукачівські держслужбовці вивчали антикорупційне законодавство

Минулого тижня в Мукачеві відбулося заняття серед державних службовців краю, на якому обговорювалося питання організації роботи щодо запобігання проявам корупції. Такі курси в цілому у державі проводяться другий рік поспіль, але на Закарпатті проходили вперше.

Протягом тижня голови сільських, селищних, міських рад, керівники райдержадміністрацій, їхні заступники, начальники управлінь різних рівнів та інші слухали лекції, відвідували семінари. Основна увага викладачів столичних вузів була зосереджена на антикорупційній стратегії України.

В основному держслужбовців, як зауважив доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності Київського національного університету внутрішніх справ Василь Федорчук, цікавили практичні питання, пов’язані із положеннями Закону України «Про боротьбу з корупцією», станом дотримання антикорупційного законодавства, реалізації заходів, спрямованих на попередження негативних явищ, пов’язаних з проявами корупції.

Аналогічні курси, за ініціативи Головдержслужби України та Міністерства внутрішніх справ, цього року вже були проведені в Житомирі, Вінниці, Кіровограді, а тепер — в Мукачеві. До кінця 2011 року, зауважують організатори цього заходу, заплановано охопити понад три тисячі працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, щоб довести всі вимоги і завдання антикорупційного законодавства держави.

Наталія МАШІКО,Мукачівський МВ УМВС України в Закарпатській області