Закарпаття: Чи дочекається Тячівщина інвестицій?

В райдержадміністрації відбулася зустріч керівництва району із підприємцями Тячівського району. Головна тема розмови представників влади та бізнесменів – можливі та потрібні нашому краю інвестиції.

У заході також взяли участь голова районної ради М.В.Данилюк, перший заступник голови РДА М.М.Цірик заступники голови РДА О.Ю.Продан, Ф.С.Стан, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  в Тячівській РДА.

Насамперед, Михайло Іванович наголосив на тому, що сьогодні питання правильного та розумного інвестування коштів є особливо актуальним та нагальним. Із власного досвіду та кількох поїздок по області голова РДА зміг переконатися у правильності цієї думки та необхідності якомога швидше та активніше розпочинати роботу у цьому напрямку. Саме тому кращих бізнесменів району було запрошено до РДА для серйозної розмови.

М.І.Шелевер ознайомив усіх присутніх із 25-ма потенційними інвестиційними проектами. Так, прозвучали назви сіл Руська Мокра, Лопухово та полонини Апецька, де пропонується побудувати до шести гірськолижних комплексів. У кожному випадку райдержадміністрація готова безкоштовно виділити по кілька гектарів землі та всіма можливими способами сприяти створенню еконо мічно вигідного та інвестиційно привабливого бізнесу. Земельну ділянку вартістю 120 тисяч доларів готові виділити для розробки мінерального джерела у Тарасівці, є можливість побудови розважального комплексу у Тернові, водних атракціонів у Кривому та аквапарку у Тереблі.

Окрім туристично-рекреаційних проектів, підприємцям запропонували також інші види діяльності. Так, цікавим є побудова заводу або цеху з виробництва цегли та керамічних трубок у родовищі Глини (с. Колодно). Відкритий для інвестицій і Тарасівський лісодеревообробний комбінат. Розглядається навіть можливість виведення з кризи та подальшого розвитку депресивного нині Закарпатського вертолітно-виробничого об’єднання. Тобто спектр інвестиційних проектів доволі широкий та різноманітний.

Районні керівники запропонували присутнім підприємцям не тільки самим думати над можливістю вкладення коштів, але й залучати до цього процесу своїх закордонних колег. Так, підприємець із Кричова одразу ж згадав про іспанських інвесторів, які ще нещодавно приїздили до нашого краю. Їх мета – виробництво зеленої електроенергії (за допомогою солярних панелей). Тобто в будь-якому разі можливості для розвитку є. Головне – правильний, розумний підхід та гроші.

zakarpatpost.net