Закарпаття: Чи відкриватимуться нові дитсадки на Рахівщині?

Головним питанням колегії райдержадміністрації, в роботі якої взяли участь голова районної ради Микола Беркела та керівники територіальних громад району та структурних підрозділів РДА стало питання розвитку дошкільної освіти в районі.

Йшлося про те, як змінити відсоток охоплення дошкільною освітою вихованців п’ятирічного віку з 56 на 100, – повідомили газеті “НЕДІЛЯ” в прес-службі Рахівської райради.

Досягнути бажаного результату, за словами доповідача – начальника відділу освіти райдержадміністрації Богдана Грегірчака, можливо за умови відкриття нових груп, а також впровадження груп короткотривалого перебування дітей п’ятирічного віку. Розширення надання послуг в існуючій мережі дошкільних закладів реальне за умови фінансової участі населених пунктів, району, доброчинців. І хоча подібне обійдеться недешево, мова йде і про створення додаткових робочих місць, можливості залучити дітей у дитячі заклади, що загалом змінить загальний відсоток перебування підлітків у ДНЗ району з нинішніх 28 до 70%.

Тим більше, що в кожному населеному пункті району є відповідні приміщення. Щоправда не всі повністю використовуються за призначенням, окремі перебувають у непривабливому стані. Але, очікуючи тільки на сторонню допомогу, важко розраховувати на покращення ситуації.

На відсутності цілісної концепції розвитку районної мережі дошкільних навчальних закладів наголосив голова районної ради Микола Беркела, що є упущенням у роботі відділу освіти. Голова райдержадміністрації, депутат обласної ради Дмитро Андріюк відзначив, що відповідальність у рівній мірі лежить на всіх, тому необхідно давати раду проблемі спільно, детально проаналізувавши справи по кожному населеному пунктові, щоб визначити дольову участь у виправленні ситуації. На стовідсоткове фінансування з державного та обласного бюджетів розраховувати важко й резерви слід вишукувати на місці.

nedilya.at.ua