Закарпаття: В Горонді відкрили меморіальну дошку Петру Лінтуру

Цього тижня громадськість Закарпаття відзначила 102-у річницю від дня народження видатного громадсько-культурного діяча, фольклориста, педагога, вченого, літературознавця Петра Васильовича Лінтура. З цієї нагоди, в його рідному – Горонді, що на Мукачівщині, було відкрито меморіальну дошку на місцевій школі. Участь в заході взяв керуючий справами виконавчого апарату Михайло Попович, начальник відділу освіти Мукачівської РДА Василь Бігунець, Горондівський сільський голова Іван Туряниця, депутати райради, громадськість села.

Присутні, які зібралися на цьому дійстві, згадували теплими словами життя та творчість одного з кращих фольклористів Закарпаття, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net в прес-службі облради.

«Петро Васильович Лінтур – особистість, якою ми сильні, знані, шановані в Україні. Ми з гордістю констатуємо, що Петро Васильович був визначною особистістю у всіх сферах своєї багатогранної діяльності. Його творчість, праця і сьогодні не применшуються з роками, а з плином літ набувають все більшого значення. Він був, як той мудрий садівник, котрий плекає саджанці для поколінь грядущих, вболіваючи за долю, духовний світ дітей, онуків і правнуків», – констатував Михайло Попович.

Як відзначив сільський голова Горонди Іван Туряниця, люди повинні пам”ятати про видатних синів свого села. Сільський голова з депутатами пообіцяв клопотати про присвоєння школі села Горонда імені Петра Васильовича Лінтура.

Святкове дійство завершилося концертом. На сцені сільської школи учні поставили уривки з казок, які бути написані видатним односельцем.

 zakarpatpost.net