Закарпаття: Сьогодні суд вирішуватиме долю французів, які намагались незаконно вивезти дітей за кордон

На Закарпатті суд винесе остаточний вирок у справі над двома французами, батьком та дідусем, які намагалися незаконно вивезти дітей, народжених від сурогатної матері.Чоловіків на гарячому впіймали наприкінці березня. Двомісячних Вікі та Кім вони перевозили через угорський кордон, заховавши у кемпінг-фургоні під сидінням. Проти громадян Франції порушили кримінальну справу, за незаконні дії їм загрожує від трьох до семи років позбавлення волі, повідомляє канал «24».

«Я думаю, що суд прислухається до моєї думки, що слід застосувати статтю 69 Кримінального кодексу України, тобто перейти на іншу міру покарання, оскільки є декілька пом’якшуючих обставин. Це те, що вони вину свою визнали, раніше не судимі, позитивно характеризуються. Крім того, вони діяли в інтересах дітей і, найголовніша пом’якшуюча обставина, те, що вони діяли під впливом збігу важких обставин», – зазначив адвокат Василь Мишинчук.

На судовому засіданні, яке журналістам знімати не дозволили, обвинувачені поводились спокійно. А свої незаконні дії пояснюють відчаєм.

«Сподіваюсь на толерантність суду. Сподіваюсь, наш жест відчаю зрозуміють. Цей акт був необдуманий, імпульсивний, оскільки не бачили жодного виходу», – каже генетичний батько, обвинувачений Патріс Лерок.

24tv.ua