Закарпаття: У Тячеві розпочинається пісенний фестиваль “Веселка над Тисою”

6-8 травня у місті Тячеві на Закарпатті вже вшосте відбудеться Всеукраїнський фестиваль сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою». Цього року організатори очікують не менш, ніж на 70 учасників. Представлені майже всі області України, зокрема Закарпатська, Житомирська, Хмельницька, Львівська, Чернівецька, Луганська, Донецька.

«Крім того прибуде директор фестивалю «Кримські хвилі». Як і у попередні роки визначатиме кращих виконавців професійне журі, яке очолює народний артист України Петро Матій. До складу журі входять директор фестивалю «Молода Галичина» Наталія Коваль, викладач вокалу Київського Інституту музики ім. Глієра Ірма Гвініашвіллі, викладач вокалу Ужгородського Державного музичного училища ім. Д. Задора Наталія Куклишина, заслужений працівник культури України, начальник управління культури ЗОДА Юрій Глеба та викладач вокалу Київської Муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва ім. Утьосова Ізабелла Луценко», – кажеодин із організаторів Іван Пилипець.

Фестиваль розпочинається 6 травня з прибуття учасників та урочистого прийому з традиційними закарпатськими стравами. 7 травня – конкурсний день: діти виступатимуть у трьох категоріях і представлятимуть дві пісні – одну українською, іншу на вибір українською або зарубіжними мовами. 8 травня у конкурсантів – відпочинок і майстер-класи від провідних українських фахівців. А вже 9 травня на центральній площі Тячева відбудеться гала-концерт фестивалю. «Цьогорічним гостем гала-концерту буде гурт «Скрябін», минулого року ним став Іван Попович. Діти виконуватимуть також попурі з відомих пісень на повоєнну тематику, оскільки цього дня в Україні відзначатимуть День перемоги», -зазначив Іван Пилипець.

Василь Гудак, начальник управління культури Тячівської РДА, яка активно підтримує фестиваль вже другий рік поспіль, підкреслив, що мета пісенного свята – залучити якомога більше учасників як із Закарпаття та Тячівщини, так і з інших регіонів України. «Показати нашим дітям відомих виконавців, викладачів. У майбутньому фестиваль має всі передумови стати міжнародним», – каже Василь Гудак.

Переможці фестивалю отримають цінні подарунки та грошові винагороди. Без сувеніра не залишиться жоден учасник, запевняють організатори. Також володар гран-прі стане власником «Золотого едельвейса».

zakarpatpost.net