Пірати оголосили початок битви за Інтернет

У Європі правовласники готуються запровадити цензуру в Інтернеті, яка стосуватиметься обміну інформацією між користувачами. Тому найближчим часом почнеться справжня “битва за Інтернет”, заявила команда найвідомішого файлообмінника The Pirate Bay.

“У лютому лобісти почали масовану атаку на Євросоюз. Союзники в особі The Pirate Bay і піратських партій захищалися. Лобісти покладалися на агресивний план війни, заснований на використанні сучасних засобів зв’язку. Союзники зайняли оборонну позицію, як на початку Другої світової війни. Однак, в результаті бліцкригу, лобісти застали союзників зненацька”, – йдеться у зверненні, опублікованому на офіційному блозі The Pirate Bay.

На думку команди сайту, ця “атака” пов’язана із закритою зустріччю в лютому 2011 року робочої групи з дотримання законодавства ЄС (European Union’s Law Enforcement Work Party-LEWP), на якій було запропоновано створити європейський фільтр, за прикладом китайського, для блокування доступу до певних сайтів.

Представники The Pirate Bay, який неодноразово піддавався цензурі і судовим переслідуванням у Європі, вважають, що починається боротьба за свободу в мережі.

“Починається битва за Інтернет. Від результату цієї битви залежить доля цивілізації без цензури! Від цього залежить наше власне вільне життя, наш сайт і наші трекери. Вся лють і міць ворога дуже скоро впаде на нас”, – йдеться у зверненні, в якому використовується риторика однієї з найвідоміших промов прем’єр-міністра Великобританії Вінстона Черчилля про протистояння з Гітлером.

Звернення опубліковано напередодні святкування ювілею перемоги союзників над нацистською Німеччиною.

У разі перемоги правовласників представники файлообмінного сайту вважають, що на Європу чекають “нові темні століття”, за аналогією з середньовіччям.

tsn.ua