Закарпаття: Губернатор та голова облради зустрілися з головним русином світу – Павлом Робертом Магочі

У середу, 11 травня, очільник Закарпаття Олександр Ледида, голова обласної ради Іван Балога та перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Бушко зустрілися з делегацією укладачів та видавців україномовної «Енциклопедії історії та культури карпатських русинів» Павлом Робертом Магочі, Стівеном Чепою, Валерієм Падяком та Надією Кушко.

Презентована керівництву області книга є перекладом другого, доповненого і переробленого видання “Encyclopedia of Rusyn History and Culture”, яке вийшло 2005 року у видавництві Торонтського університету. На 850 сторінках міститься не лише детальна інформація з життя карпатських русинів, але й багатьох інших народів, які здавна проживають на Закарпатті, повідомили газеті “НЕДІЛЯ” у прес-центрі ОДА.

За словами академіка, професора Торонтського університету Павла Роберта Магочія, дана енциклопедія – універсальна книга. Вона – взірець толерантності й повинна стати своєрідним орієнтиром для всіх, хто прагне будувати цивілізоване суспільство – де усі народи мають рівні права та можливості. Пан Магочій поінформував, що майже 200 примірників книги найближчим часом буде передано в бібліотеки, школи та музеї краю.

Керівник ОДА Олександр Ледида та голова обласної ради Іван Балога, у свою чергу, подякували гостям за виконану дослідницьку роботу з історії нашого краю.

nedilya.at.ua