Закарпаття: Міліція тоннами вилучає чорний метал

Для операцій з чорними та кольоровими металами, зокрема заготівлі металобрухту, потрібна відповідна ліцензія, що коштує чимало. Тому окремі підприємливі громадяни намагають обходити закон і робити все “на халяву”. Як наслідок, міліція викриває все нові підпільні пункти прийому металобрухту. Залізяччя вилучають, а винних притягають до відповідальності.
Так, днями правоохоронці навідалися на територію однієї з ужгородських фірм, де виявили такий нелегальний бізнес. 48-річний житель міста, не маючи відповідних документів на цей вид підприємницької діяльності, обладнав тут пункт прийому чорних металів. Під час огляду міліціонери виявили на території фірми аж 13 тонн заготовленого металобрухту та дві ваги.

Ще десять тонн заготовленого без відповідного дозволу залізяччя вилучили працівники карного розшуку міста з території іншого підприємства, розташованого на окраїні Ужгорода. Заготівлю та переробку металобрухту здійснював 38-річний житель міста, працівник цього товариства.

Залізяччя для таких підпільних пунктів (нерідко крадене від громадян) перекупники скуповують по всій області. Так, днями міліціонери затримали дві легкові машини з металом: на Перечинщині та в Мукачеві. У першому випадку 20-річний житель Ужгородщини віз у стареньких “Жигулях” 13-ї моделі центнер скупленого в довколишніх селах залізяччя.

А в мукачівському випадку в “п’ятірці” 40-річного смаглявця виявили 150 кг. металобрухту. Відповідних документів на вантаж обидва водії, ясна річ, не мали, тож автівки було доставлено на штрафмайданчик. Операція під умовною назвою “Металобрухт” на Закарпатті триває.

zak-umvs.gov.ua