Закарпаття: Міська влада Ужгорода нагадує: проїзд вантажного транспорту центром міста заборонений

Незабаром в місті з’явиться понад 20 нових знаків, які регулюватимуть рух вантажного транспорту, а точніше – заборонятимуть його проїзд вулицями, прилеглими до центру міста.

Міський голова Віктор Погорєлов акцентує: “Практично з будь-якої точки міста і до будь-якої можна доїхати через об’їзну, минаючи центральні вулиці. Тим не менше, нерідко вантажівки, які везуть чималу вагу, і навіть каміони, прямують просто через центральні вулиці, які не пристосовані для руху вантажного транспорту. От сьогодні я особисто зупинив КАМАЗ, завантажений глиною – водій їхав із кінця Загорської і в Доманинці, і всім його маршрутом, як то вулицями Собранецькою, Підгірна, Другетів, ґрунт сипався з кузова.

Такий вантажний транспорт руйнує дороги: знищують асфальт, бруківку. Я наполегливо прошу Державтоінспекцію посилити контроль за цим, адже заборона руху вантажного транспорту діє давно, але дехто не дотримує правил. Нещодавно я наполіг на обмеженні під’їзду до Ужгородського замку навіть автобусів великої пасажиромісткості – бруківка не витримує цього навантаження. А тепер комісія, розглянувши проблему, вирішила встановити нові заборонні знаки в місті – їх буде більше”.

Комунальники ж отримали від міського голови вказівку узгоджувати й маршрути, за якими на будівництва завозитимуть будівельні матеріали, вивозитимуть ґрунт. Водночас міська влада наголошує на потребі жорсткішого контролю за дотриманням правил руху в місті з боку ДАІ. А міський голова дякує за порозуміння власникам транспорту і водіїв, котрі дотримуються правил, – повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  у прес-службі міської ради.

zakarpatpost.net