Заробітчанам із Закарпаття заборонять в’їзд до Росії?

Ліберально-демократична партія Росії вимагає визнати людей із Західної України, що приїжджають на заробітки, персонами нон грата в Росії.
Як повідомляє УНІАН, поштовхом для такого заклику стали вчорашні події у Львові, де ветеранам намагалися перешкоджати покласти квіти на Пагорбі слави.

“Фракція ЛДПР буде вимагати від Міністерства закордонних справ конкретних дій, спрямованих на покарання винних. Фракція ЛДПР вимагає повністю заборонити перекази в Західну Україну, зокрема, у місто Львів. Також ми вимагаємо, щоб особи, які приїжджають до Російської Федерації із Західної України заробляти і тим самим годувати своїх націоналістів, були визнані персонами нон грата і не приймалися на нашій території”, – заявив депутат Державної думи РФ від фракції ЛДПР Сергій Іванов.

Він зазначив, що Держдумі необхідно направити ноту протесту до парламенту України. “Перемога у нас одна на всіх. За ціною ми не постояли, але те, що зараз твориться на теренах СНД, коли наші військовослужбовці перебувають у в’язницях в колишніх наших радянських республіках у Середній Азії, що наша країна дозволяє витирати ноги об своїх громадян, аж ніяк нас не прикрашає”, – додав російський депутат.

При цьому він підкреслив, що ЛДПР не вважає нацистами всіх українців.

10 травня Міністерство закордонних справ Російської Федерації розповсюдило повідомлення, в якому заявило, що інциденти у Львові на День Перемоги є грубим нехтуванням прав людини. У зв’язку з цим Москва зажадала знайти і покарати винних.

Між тим, колишній прем’єр-міністр України, лідер партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що заворушення у Львові на День Перемоги 9 травня були спланованою акцією влади з метою розколоти Україну.