Стали відомі подробиці секс-скандалу з главою МВФ

Покоївка стверджує, що Стросс-Кан вийшов з ванної кімнати свого номера голим і побіг за нею, схопив і потягнув у спальню, де почав її домагатися. 62-річний глава МВФ усі звинувачення відкидає.

Главу МВФ Домініка Стросс-Кана затримали в ніч на неділю на борту літака авіакомпанії Air France за десять хвилин до вильоту до Парижа у зв’язку з підозрами в сексуальних домаганнях щодо покоївки в готелі Sofitel на Таймс-Сквер.

Як стало відомо агентству Ассошіейтед Прес, покоївці доручили прибрати номер люкс, в якому, як їй сказали, немає постояльців. Згідно зі свідченнями потерпілої, чиє ім’я не розголошується, Стросс-Кан вийшов з ванної кімнати свого номера голим і побіг за нею, схопив і потягнув у спальню, де почав її домагатися.

За словами потерпілої, вона відбилася від нього, але потім Стросс-Кан “примусив її до орального сексу і намагався зірвати одяг”. Врешті жінці знову вдалося звільнитися і втекти з кімнати. Вона розповіла про те, що сталося співробітникам готелю, які і викликали поліцію.

Крім того, за даними детективів, підозрюваний намагався закрити номер і утримувати в ньому потерпілу до того, як їй вдалося втекти, відзначає Рейтер.

Наразі поліція Нью-Йорка пред’явила Домініку Стросс-Кану звинувачення в домаганнях. Обвинувачений перебуває під вартою і чекає подальших юридичних процедур. Поки не уточнюється, коли буде обрано запобіжний захід.

Ще до пред’явлення формальних звинувачень адвокат глави МВФ заявив, що його підопічний не визнає свою провину.

МВФ не коментує затримання голови фонду. “Ми бачили це в новинах, але ми коментуємо тільки роботу фонду”, – сказали в МВФ.

У 2008 році Міжнародний валютний фонд проводив розслідування відносно Стросс-Кана, підозрюваного у зловживанні службовим становищем в особистих цілях.

Приводом для розслідування стали події грудня 2007 року, коли Стросс-Кан переписувався з однією зі співробітниць фонду, виявляючи бажання зробити відносини більш близькими. Пізніше електронні листи побачив чоловік співробітниці, який також працював в МВФ.

tsn.ua