Закарпаття: Ліквідація наслідків аварії нафтопродуктів в селі Жорнава триває

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області інформує, що станом на 12 травня роботи по ліквідації наслідків аварійного забруднення, яке сталося 8 травня внаслідок пошкодження продуктопроводу ДП «ПрикарпатЗахідтранс» в селі Жорнава Великоберезнянського району Закарпатської області тривають.
З метою поглинання з  водної поверхні залишків пального аварійно-ремонтною службою ЛВДС “Дубриничі” періодично проводиться засипка адсорбційного матеріалу «Аконадін» в 3 перехоплюючі споруди, що були влаштовані на руслі безіменного струмка. Вода з зазначених споруд періодично відкачується і вивозиться на виробничу базу ЛВДС “Дубриничі” для відстоювання. Організовано цілодобове чергування, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  в Державній екологічній інспекції в Закарпатській області.

Хід проведення робіт по ліквідації аварійної ситуації контролюється  спеціалістами Державної екологічної інспекції в Закарпатській області. Лабораторіями Інспекції та Закарпатського облводгоспу 10 травня 2011 р. були відібрані проби води з потічка та р. Уж. Вміст нафтопродуктів в безіменному струмку продовжує знижуватися, в р. Уж не перевищує гранично-допостимі значення. Моніторинг вмісту нафтопродуктів в безіменному потічку та р. Уж  продовжується.
Після завершення робіт по ліквідації аварії Інспекцією буде проведено нарахування збитків, завданих навколишньому природному середовищу.

zakarpatpost.net