В Ужгороді визначили найсильнішого юнака Закарпаття

Найсильнішого юнака Закарпаття визначили 15 травня в Ужгороді на ІІІ силовому турнірі “JUNIOR STRONGMAN”, організованого Карпатською лігою сильних людей. Змагання у віковій категорії 15-18 років складалися з п’яти турів:

1) перекидання колеса 100 кг (10 обертів, час 90 сек.);

2) фермерська хода з гирями 2Х32 кг. (відстань 30 м, час 60 сек.);

3) утримання у витягнутих руках гирі 16 кг на максимальний час;

4) підйом штанги над головою на максимальну кількість повторень (повна амплітуда, вага 50кг, час 60 сек.);

5) підйом двох каменів на платформу (вага 80 та 100 кг, час 60 секунд);

За сумою балів, набраних у всіх турах, третє місце здобув ужгородець Євген Криса. Срібло виборов Володимир Цифра з Великого Березного.

Головну ж нагороду повіз у Мукачево сімнадцятирічний Роберт Кизняк. «Перемога дісталася непросто, адже днями я брав участь у змаганнях з пауерліфтингу», — зізнався Роберт.Нагороди учасникам та призерам “JUNIOR STRONGMAN” вручали неодноразовий чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу, переможець турніру «Карпатський Ведмедь» Сергій Олеоленко та головний організатор турніру, триразовий переможець турніру «Карпатський ведмідь» Іван Григоровський.

Як зазначив останній, особливістю цьогорічних змагань стало значне розширення географії спортсменів. «На першому і другому змаганнях абсолютну більшість учасників турніру складали ужгородці, а з інших районів був лише один учасник зі Сваляви та два з Воловця відповідно. Цього ж року, на турнір приїхала молодь майже з половини районів Закарпаття», — розповів Іван Григоровський.Молодіжний турнір організатори проведуть і наступного року, на якому планують дещо збільшити вагу снарядів.

Олександр Коробко, газета “НЕДІЛЯ”

Фото: Павла Білецького

zakarpatpost.net