Віктор Балога: Заходи до 22 червня не повинні перетворитися на чергове протистояння

Заходи, які будуть проводитися у країні 22 червня – у день початку Великої Вітчизняної війни – не повинні перетворитися на черговий виток суспільного протистояння. Запобігти повторенню львівських подій 9 травня – таким є завдання місцевих органів влади і правоохоронних органів. У цьому переконаний міністр надзвичайних ситуацій України, лідер “Єдиного Центру” Віктор Балога, повідомили у прес-службі політика.
За його словами, очевидним є прорахунок силових структур Львівщини, які не могли заздалегідь виявити підготовку до масових зіткнень на День Перемоги.

На цьому тлі, відзначив В.Балога, категорично неприйнятними є наміри деяких політичних сил і навіть окремих високопосадовців повторити львівський сценарій 22 червня. Усілякі заклики чи готовність прибути до Львова для відзначення початку Великої Вітчизняної війни слід розцінювати як підготовку до нових зіткнень.

“Немає ніяких мирних намірів у тих, хто добре усвідомлює, що червоні прапори на Заході країни здатні призвести до насильства. Тому будь-які плани направити червонопрапорні делегації треба припиняти, від кого б не виходили подібні ідеї. Правоохоронні органи мають кваліфікувати такі дії як провокацію насильства і загрозу суспільному спокою та зобов’зані діяти безкомпромісно й жорстко. І чиновники, і політики всіх кольорів повинні розуміти всю міру своєї особистої відповідальності за ескалацію напруженості, яка лише поглиблює лінії розколу України. Необхідно запобігти цьому завчасно. Хто не впорається з таким завданням – має піти у відставку негайно. Мир у суспільстві важливіший за будь-чиє крісло”, – наголосив В.Балога.

УНН