Закарпаття: У Виноградові думають, як забезпечити мешканців міста питною водою

У Виноградові відбулося засідання постійної комісії з питань промисловості, будівництва, архітектури, транспорту і зв’язку Виноградівської райради. Депутати вивчали питання «Про доцільність заміни розробки загальної проектно-кошторисної документації на розробку локальних проектів водопостачання населених пунктів Веряця, Горбки, Черна, Королево».

Нагадаємо, що на п’ятій сесії було прийнято рішення «Про участь Виноградівської районної ради у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування». Даним рішенням був затверджений конкурсний проект щодо будівництва водопроводу до згаданих населених пунктів, який розроблений Агенцією місцевого розвитку Виноградівщини.

Однак, загальний кошторис будівництва водопроводу виходить занадто вартісним, 54 млн. грн., тому Агенція виступила з ініціативою розробити локальні кошториси водопостачання кожного населеного пункту окремо, з наступним їх кільцюванням. У селі Горбки, за допомогою Затисянського хімзаводу, де є діючі свердловина та башта Рожновського, проблему водопостачання вдасться найближчим часом вирішити. Найбільш проблемним, у плані забезпечення людей питаною водою, є село Черна, де вода в домівки подається з відкритого резервуару, куди стікаються маленькі потічки. У селищі Королево ситуація більш стабільна, однак потрібно домовлятися з Львівською залізницею щодо власності на водозабірну станцію.

Після робочого обговорення, заслуховування різних точок зору щодо доцільності чи недоцільності заміни проекту, було прийнято компромісне рішення щодо поетапної реалізації загального проекту з чіткою витримкою техніко-економічних розрахунків. Першим етапом буде запуск двох свердловин та будівництво водоакумулюючих ємностей, звідки буде проводитись водопостачання, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net в прес-службі обласної ради.

Розглянувши друге питання щодо перспектив подальшого утримання автомобільних доріг загального користування у Виноградівському районі, депутати подали пропозицію створити постійно діючу комісію для проведення контролю за якістю проведення ремонтних робіт на дорогах району.

zakarpatpost.net