Львів вимагає відставки Могильова за “свавілля”

Львівська облрада вимагає припинити політичні репресії та відправити у відставку Анатолія Могильова як відповідального за міліцейське свавілля в Україні.
Відповідне звернення до президента Віктора Януковича, Верховної ради та Кабінету міністрів депутати Львівщини ухвалили 17 травня.

“Львівська обласна рада висловлює рішучий протест у зв’язку з перетворенням правоохоронних органів у знаряддя режиму для розправи над політичними опонентами, економічними конкурентами, а – головне – будь-яким громадянином України, який стає на захист своїх національних та соціальних прав”, – йдеться у зверненні.

“Понад рік президентської влади Віктора Януковича засвідчили, що для свого утвердження режим застосовуватиме будь-які засоби, зокрема й незаконні. Перетворення міліції під керівництвом Анатолія Могильова в каральний орган режиму – чи не головний з цих засобів, про що свідчить безліч фактів”, – заявляє облрада.

Так, депутати Львівщини нагадують про “провокативну поведінку міліції під час ратифікації зрадницьких “харківських угод”, коли проти громадян, які в законний спосіб протестували проти здачі національного суверенітету, МВС застосувало спецзасоби – кийки і сльозогінний газ”. Так режим намагався “розправитися з політичними опонентами”, впевнені вони.

Львівська облрада згадує і масове притягнення до кримінальної відповідальності учасників акцій протесту проти підприємців, і “показові репресії до українських патріотів, які протестували проти реставрації сталінізму та незаконного встановлення погруддя совєцькому диктаторові Сталіну в Запоріжжі”.

Ще одним прикладом “міліцейського свавілля” вони називають убивства у відділках міліції, зокрема, студента Ігоря Індила у Києві 18 травня 2010 року, і “перешкоджання (з боку працівників МВС) розслідуванню цієї та інших подібних справ”.

“Свідченням перетворення правоохоронних органів у знаряддя політичних репресій стали розправи над політичними опонентами. Цинічне і брутальне поводження з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком…”, – наводить приклад Львівська облрада.

“Події у Львові 9 травня 2011 року засвідчили, що заради політичних цілей міліцейське начальство може і, головне, буде нехтувати Конституцією і законами України, топтати рішення судів та брутально принижувати громаду, а до тих, хто буде цьому протистояти, безжально застосовуватимуть спецзасоби”, – додає вона.

tsn.ua