Закарпатським фестивалем “Червене вино” зацікавились французи

На початку травня офіційна делегація міста Мукачева на чолі із заступником міського голови Гергелем Габоровичем Кінчем відвідала місто-побратим Егер (Угорщина), де взяла участь в міжнародній туристичній конференції міст-побратимів.
Під час робочої зустрічі заступник міського голови Г.Г. Кінч мав змогу поспілкуватися та обговорити подальші можливі напрямки співпраці, зокрема в сфері туризму, з мером міста Егер Хабішом Ласло та його заступниками. На міжнародній конференції з питань розвитку туризму, в якій взяли участь представники міст-побратимів м. Егера ( Кутна Гора (Чеська Республіка), Макон (Франція), Перемишль (Польща), Порі (Фінляндія)) було презентовано туристичну привабливість міста Мукачева, основні туристичні об’єкти та атракції, а також продемонстровано фільм про туристичні можливості Закарпатської області.

Великий інтерес в учасників конференції, а найбільший – у французів з міста Макон, викликала інформація про проведення в Мукачеві фестивалю «Червене вино», його історію, масштаби та колоритність, повідомили Інтернет-виданню  zakarpatpost.net у відділу зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій і туризму Мукачівської міськради.

В рамках конференції також було взято участь в практичному семінарі та прес-конференції для місцевих ЗМІ, на яких було обговорено можливі шляхи подальшої співпраці в сфері туризму, обміну досвідом та реалізацію спільних ідей та проектів. Оскільки місто Егер та його околиці – один з найдавніших центрів виноробства Угорщини, в рамках екскурсії, делегація міста Мукачева мала змогу ознайомитися з традиціями та технологією виробництва сонячного напою в краї, відвідати музей виноградарства та виноробства, а також винні підвали, в яких зберігаються найкращі сорти вина.

Також в рамках відзначення Дня Європи, який співпав з проведенням конференції, на центральній площі міста відбувся святковий концерт за участі колективів з міст-побратимів.Отже, від тепер про Мукачево, його туристичну привабливість та фестивалі, знають не тільки в Егері, а й в багатьох містах країн Європи.

Нагадаємо читачам Інтернет-видання  zakarpatpost.net фестиваль “Червене вино” став переможцем щорічного рейтингу “Лідер року” у номінації “Туристична діяльність”.

zakarpatpost.net