Зрада дружині викликає серцевий напад

Медики виявили, що зрада дружині є одним з факторів підвищення ризику серцевих нападів у чоловіків. Разом з тим, викликати серцевий напад може відхід до сну після опівночі, зморшки на мочках вух, та ще багато чого. Як повідомляється, вчені вирішили з’ясувати причину стрімкого зросту кількості людей, що страждають від серцевих недуг. На думку деяких з них, у всьому винен низький рівень тестостерону. Тож якщо у вашій матері багато синів, які старші за вас, то ймовірність впливу тестостерону ще в утробі зростає. У дорослому ж життя ці рівні падають.
У той же час, якщо людина росте в оточенні великої кількості родичів, то підвищується ризик інфекції, що викликає серцевий напад. Найбільш часто інфекція провокується бактерією Helicobacter Pylori. Велика кількість родичів збільшує вірогідність контакту з нею, адже бактерія поширюється через слину. До речі, хламідії також здатні призвести до хвороб серця.

Кембриджський університет виявив, що переважна більшість серцевих нападів припадає на листопад, грудень і січень через інфекції та холод, що змушує судини звужуватися. Тому щеплення має рятувати не тільки від грипу, але й проблем із серцем.

За інформацією дослідників з японської клініки Місао, проблеми з серцем чекають і на тих, хто лягає спати після опівночі, навіть якщо загальна тривалість сну більше шести годин. Зокрема, чоловіки, які лягали спати після 12 ночі, мали згодом більш ригідні артерії. Ймовірно, такі люди перебувають у стані більшого стресу, частіше вживають пізно ввечері алкоголь, палять і їдять жирну, солодку їжу.

Університет Флоренції, у свою чергу,  попередив, що одружені чоловіки, що зраджували своїм партнеркам, мають підвищений ризик серцевого нападу. Можливо, тут відіграє роль депресія, що штовхає на зраду, адже, як показало дослідження, щасливі відносини захищають від проблем з серцем. До речі, самотні люди старше 50-60 років мають підвищений ризик проблем з серцем.

Вчені з Каліфорнії виявили, що люди, які випивають більше п’яти склянок води на день, мають менше шансів померти від хвороб серця в порівнянні з тими, хто п’є менше двох склянок. Вони впевнені, що зневоднення призводить до загустіння крові.

В Університеті Алабами з’ясували, що ризикують і жінки з ранньої менопаузою, у яких вірогідність серцевого нападу підвищена в два рази. Вчені дослідили 2500 жінок і встановили: ризик підвищувався через зниження показників естрогену, який захищає серце.

В журналі British Heart Journal з’явилося незвичайне дослідження, згідно з яким власники зморшок на мочках мають шанси раптово померти. Шведські ж вчені підрахували, що більше 80% людей віком до 40 років, які мали ішемічну хворобу серця, були володарями і зморшок на мочках. Це пояснюється ненормальним розвитком кровоносних судин.

tsn.ua