Закарпаття: В Ужгороді відключають дві котельні

На засіданні цієї середи Ужгородський виконком вирішив вивести з експлуатації дві районні котельні – по вулицях Тихого та Грушевського. 98% житлових будинків мікрорайонів, які обслуговували ці районні котельні, вже перейшли на автономне опалення. Подальша експлуатація цих котелень є економічно недоцільною і відповідно до енерго- та екологоефективної схеми теплопостачання Ужгорода (яка була затверджена рішенням V сесії VI скликання Ужгородської міської ради від 08.04.2011 р. № 135), виконком прийняв рішення зобов’язати КП “Уж-тепло” до 1 липня вивести котельні з експлуатації.

Також підприємство має забезпечити контроль будівництва та реконструкції автономних котелень для бюджетних установ, постачання теплом яких здійснювалося з вказаних котелень, відповідно до затвердженої схеми теплопостачання міста.

Водночас, як повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  в прес-службі Ужгородської міської ради: на засіданні виконкому прийняли черговий перелік осіб, в чиїх помешканнях буде встановлене автономне теплопостачання коштом бюджету. Цього виконкому  затвердили список із 217 осіб, які належать до соціально вразливих категорій (нагадуємо, на минулому засіданні виконавчого комітету затвердили перелік із 278 осель).

В найближчий час відбудеться тендер, який визначить виконавця робіт з облаштування опалення і наступний опалювальний сезон ужгородці, за рішенням комісій включені до пільгових списків, зустрінуть з власним теплом.

zakarpatpost.net