Біля стін Верховної Ради розпочалася акція протесту “Вперед”

Сьогодні, 19 травня біля Верховної ради проходить Весняний марш протесту в рамках громадянської акції “Вперед”. Ініціаторами всеукраїнської акції “Вперед” є активісти громадянських рухів, організатори податкового Майдану і АвтоМайдану.
Як повідомили в оргкомітеті акції, міліція не перешкоджає приготуванням до проведення акції. На площі перед Верховною радою вмонтовується сцена, розгортаються прапори і транспаранти, прибувають мітингуючі.
За словами одного з організаторів акції Андрія Панайотова, збір людей на мирну акцію протесту “проходить без серйозних провокацій з боку правоохоронних органів”.

“Рано-вранці нам вдалося провезти в Маріїнський парк автомобіль зі сценою і звукопідсилюючим обладнанням. Зараз триває монтаж сцени. Автобуси з мітингуючими з регіонів України прибувають до Києва в район ВДНГ. Після цього люди дістаються центру громадським транспортом”, – заявив Панайотов.

За його словами, “спочатку міліціонери намагалися не пропускати до Верховної ради людей з прапорами і транспарантами, але нам вдалося домовитися, щоб проходженню людей не перешкоджали”.

Серед головних вимог ініціаторів акції – прийняття пакету “народних реформ”, збільшення зарплат і пенсій, відставка уряду і “авторів антинародних реформ”, припинення політичних і економічних репресій, реальна боротьба з корупцією.

Як повідомляється, акцію підтримали більш як 200 громадських організацій і профспілок малого й середнього бізнесу. У складі колегії акції є народний депутат від “БЮТ-Батьківщини” Наталія Королевська.

Нагадаємо, у великих містах України 14 травня пройшла акція протесту “День гніву”. Опозиція протестувала проти соціально-економічної політики влади і погрожувала зробити акції безстроковими.

tsn.ua