Янукович відключить Україну від централізованого опалення

Президент Віктор Янукович високо оцінив закарпатський досвід відмови від центрального теплопостачання і зацікавився можливістю переведення усієї країни на автономні системи. За його словами питання відмови від централізованого постачання буде одним з тих питань, яке обговорюватимуться на засіданні Комітету економічних реформ.Він також додав, що це хороша ініціатива, яка допоможе значно скоротити витрати на опалювання житла людей та бюджетних установ.

За словами Януковича, це приклад, коли, не чекаючи вказівок згори, місцева влада вирішує економічні питання і житлово-комунальні проблеми.

Варто відзначити, що обласний центр Закарпаття сьогодні лідирує в Україні за темпами відмови від централізованого теплопостачання і переходу на автономні системи теплопостачання.

Зараз в Ужгороді більше 90% приміщень від’єднані від централізованого опалювання, у них встановлені так звані “автономки”. Також автономні котельні встановлені у більшості бюджетних закладів. У другому за величиною місті Закарпаття – Мукачеві – автономними системами теплопостачання забезпечені більше 80% квартир.

Соціально незахищеним і малозабезпеченим родинам встановлюватимуть автономні системи теплопостачання за рахунок місцевих бюджетів. На це вже виділені з обласного бюджету 1,5 млн грн.

tsn.ua