Закарпаття: На Хустщині злодій впав в яму, прийшовши красти на кар’єр

Нерідко кримінал буває не тільки сумним, а й смішним. Як от ця  історія, що сталася днями неподалік міста  Хуст Закарпатської області.  Невдаха-злодій, прийшовши вночі красти чуже майно, потрапив у темряві в яму-пастку. Звільнили його звідтіля вже міліціонери…

Між райцентром Хуст і селом Рокосово розташований знаний далеко за межами краю кар’єр. Тут добувають камінь, який розходиться на будови по всій державі. Копає тверду породу потужний екскаватор, оснащений 150-метровим електричним кабелем типу КГЕ. Коштує ця штука, яка містить в собі кольорові метали, аж 42 тисячі гривень. І от одного дня кабель цей потрапив у недобре злодійське  око. Прийшовши на кар’єр у справах, його запримітив 25-річний житель Рокосова.  Хлопець  ніде не працює, а “легких” грошей хочеться.  Тому й визріла в його  голові  ідея викрасти  кабель з екскаватора, який  можна  якщо не продати комусь оптом, то розібрати на частини й здати заготівельникам  кольоровий метал.

Самому красти  хлопцеві  не хотілося,  тому  підмовив на цю дурну справу чотирьох друзів  віком 21-23 роки. Звісно,  пообіцяв поділитися вирученими за крадений кабель грошима. Ті й погодилися.

“На діло” вирушили вночі  мікроавтобусом. Лише водій довіз їх до дороги, а далі довелося йти до самого кар’єра полем. Невдовзі масивний кабель був знятий з екскаватора й змотаний. Крадії  вже збиралися йти додому,  як  доля зіграла злий жарт з одним із них.  Оступившись в темряві, хлопець  упав у кількаметрову яму, викопану цим же екскаватором! Друзі  кинулися йому на допомогу, але підозрілий галас  і голоси привернули увагу сторожа кар’єру. Чоловік викликав міліцію.

На місце пригоди невдовзі прибула слідчо-оперативна група Хустського МВ УМВС, яка й витягнула зі злощасної ями злодія-невдаху. Змотаний кабель лежав на землі. Інші злодії  встигли втекти. Утім, їх усіх “здав” товариш із ями. Невдовзі «компаньйонів» затримали.

За  цим  фактом міліція порушила кримінальну справу, повідомляє помічник начальника Хустського МВ УМВС по зв’язках із громадськістю та ЗМІ капітан міліції Сергій Шимон. Тепер правоохоронці перевіряють причетність затриманої хустської четвірки до скоєння  інших злочинів.

Володимир ПАВЛЮХ, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області