Закарпаття: Рахівські депутати послухали звіти чиновників району

Першим питанням порядку денного був звіт голови Рахівської районної державної адміністрації Дмитра Андріюка за 2010 рік. Голова РДА представив детальний звіт, було наочно продемонстровано у графіках показники соціально-економічного становища району, акцентовано увагу на позитивних тенденціях та запропоновані шляхи вирішення існуючих проблем.

На розгляд депутатам районної ради було подано 19 питань. Насамперед голова ради Микола Беркела привітав депутата районної ради Пукмана Василя Васильовича та голову Квасівської сільської ради Діміча Василя Юрійовича з їхніми днями народження. Далі, депутатів та присутніх було проінформовано по результатам розгляду попередніх депутатських звернень та запитів. Так, була зачитана відповідь міністерства палива та енергетики КМУ та НКРЄ на депутатське звернення щодо встановлення пільг на оплату за спожиту електроенергію для негазифікованих населених пунктів.

Депутати в ході роботи пленарного засідання сесії розглядали питання про звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2011 року, про програму будівництва (придбання) доступного житла у Рахівському районі на 2011-2017 роки та ряд інших програм економічного розвитку району, охорони здоров’я, соціального захисту громадян та ін.

Окремим питанням депутати розглянули зміни до районного бюджету на 2011 рік. Варто відзначити, що завдяки активній роботі депутатів у постійних комісіях, в ході яких були розглянуті всі проекти рішень, внесені відповідні пропозиції та зауваження, всі питання на сесії приймалися одноголосно, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net в прес-службі Рахівської райради.

Присутній на сесії районної ради перший заступник голови Закарпатської обласної ради Володимир Закурений доніс до депутатів та інформацію про важливість реформ соціально-економічного характеру, які відбуваються в державі, зауважив на здобутках та труднощах органів місцевого самоврядування, у питаннях вирішення проблем області і зокрема Рахівського району; висловив вдячність депутатам та державній адміністрації за наполегливу працю.

zakarpatpost.net