Президент: Всі заходи для ліквідації наслідків затоплення Солотвинського солерудника будуть вжиті

Проект доручення щодо всіх заходів, необхідних  для ліквідації наслідків затоплення Солотвинського солерудника, вже готовий, заявив Президент України Віктор Янукович на Закарпатті, відповідаючи на запитання ЗМІ.

«Це питання має багато складових. Ми повинні подумати про людей, які живуть на цій території,  як їм зараз допомогти», – сказав Глава держави.

Президент зокрема нагадав, що через ситуацію на Солотвинському солеруднику без роботи залишається 1,5 тисячі людей. Однією з пропозицій у цьому зв”язку  є будівництво нового підприємства з видобутку солі, зазначив В. Янукович.

«Ми отримаємо на ці питання відповідь у найближчий час… Але держава несе за це відповідальність разом із місцевою владою. Ми вживатимемо усіх необхідних заходів, щоб вирішити питання, які багато років на Закарпатті не вирішуються», – сказав Глава держави.

Говорячи під час засідання регіонального Комітету з економічних реформ при Закарпатській ОДА про проблемні питання регіону, Президент також наголосив на необхідності повернення басейну річки Тиса до державної цільової Програми протипаводкового захисту.

Окрім того, Президент підкреслив: необхідно вирішити питання щодо відновлення виробництва на ТОВ «Закарпатполіметали».

Прес-служба Президента України Віктора Януковича