В Ужгороді не місце “кладовищу загиблих павільйонів”

Міський голова виносить на розгляд депутатів питання про звалище “МАФів” на об’їзній.  Місце в мікрорайоні “Шахта” близь об’їзної дороги ужгородці прозвали “кладовищем загиблих павільйонів”. Звісно, ділянка, де складовані іржаві будки, які стали місцем сховку п’яниць, бомжів, звалищем та розплідником щурів, аж ніяк не милує око ужгородців та відвідувачів обласного центру, котрі заїжджають в місто з траси.Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов виступає з ініціативою винести на сесію міськради питання про подальшу долю ділянки, на якій складовані павільйони.

“Ми називаємо цю ділянку на об’їзній “кладовищем загиблих павільйонів”. Якщо ж серйозно, я не знаю, навіщо минула міська влада звезла туди будки, і в кожному разі – це аж ніяк не прикрашає місто. Там офіційно зареєстрований ринок “Кадуцей”, утім, місцем торгівлі назвати його навряд можна. Міська влада вже кілька разів зв’язувалася з адміністрацією цього, так би мовити, “ринку”, і я вважаю, що з ними треба всерйоз розбиратися. Не використовують землю за призначенням, не сплачують ринковий збір та інші податки, нема плану розміщення…

І відповідно виникає питання – чи потрібне Ужгороду це звалище? Пропоную винести на сесію і запитати про це в депутатського корпусу. Якщо депутати скажуть, що це місту не потрібно, то слід відмінити рішення про виділення землі, бо вона використовується не за призначенням або ж взагалі не використовується. Згідно з законом, ми маємо право вилучити і виставити цю ділянку на аукціон, аби була змога побудувати там те, що було б корисним та прикрашало наше місто”, – сказав Віктор Погорєлов.

За ініціативою міського голови питання про звалище павільйонів близь об’їзної винесуть уже на найближчу сесію міської ради, – повідомила газеті «НЕДІЛЯ» прес-секретар мера Алла Хаятова.

nedilya.at.ua