Відпочинок у Криму та Карпатах цього року не подорожчає?

Державна служба туризму і курортів України не прогнозує зростання вартості відпочинку в поточному курортному сезоні. Про це заявив заступник голови Державної служби туризму і курортів Сергій Сьомкін.  Він зазначив, що в поточному році ціни не зростатимуть за рахунок збільшення обороту туристів, незважаючи на інфляційну складову, яка впливає на вартість відпочинку.

“Вартість відпочинку в Криму та Карпатах не зростатиме, буде збільшено оборот туристичних послуг”, – зазначив Сьомкін.

У свою чергу, голова ради з питань туризму і курортів Євген Самарцев заявив, що вартість проживання в готелях у Криму зросте на 10-15%. Основна причина – зростання вартості продуктів харчування.

Як повідомлялося, кількість російських туристів у Криму, за прогнозами туроператорів, цього року збільшиться на 50% в порівнянні з минулим роком. Про це заявив перший заступник міністра курортів і туризму АРК Олександр Лієв.

На його думку, цьому сприятимуть введення чартерного потяга Москва – Сімферополь, який буде організований п’ятьма російськими туроператорами, а також помітне збільшення кількості прямих авіарейсів з Росії до Сімферополя.

ua.korrespondent.net