Закарпаття: Чопські митники нагадують, що при ввезенні в область товарів слід пам’ятати про визначені законодавством норми

Сьогодні, чопськими митниками в пункті пропуску «Тиса», за ознаками статті 339 Митного кодексу України, відносно 2 мешканців Закарпатської області запроваджено 2 адміністративні справи по фактам порушення порядку переміщення з-за кордону товарів.Протиправність діяння полягало в наступному: повертаючись з Угорщини наші співвітчизники формою проходження митних процедур обрали зону спрощеного контролю, куди і спрямували свої автівки. Тим самим вони задекларували відсутність у них товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Але, при проведенні митного огляду цих легковиків було виявлено майже 1000 предметів жіночого та дитячого одягу торгівельних марок «Wandeng», «Luxe», «Tovta», «Sports», «Good children», загальною вартістю понад 63 тисячі гривень, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net в прес-службі Чопської митниці.

Таким чином було порушено положення норм чинного законодавства, зокрема Закону України від 13.09.2001 року № 2681-ІІІ, якими чітко регламентовано, що при ввезенні на митну територію України звільняються від оподаткування  товари, сумарна митна вартість яких не перевищує суму, еквівалентну 200 євро, а вага не перевищує 50 кг.

Та коли сумарна митна вартість переміщуваних в Україну товарів перевищує 200 євро, а вага більша за 50 кг., то вони підлягають обов’язковому декларуванню і оподаткуванню в порядку та на умовах, визначених законами України.

В результаті нехтування нашими співвітчизниками норм, визначених чинним законодавством, трикотажні вироби, які на даний час набули статус предметів правопорушень, вилучено на склад митниці, де вони зберігатимуться до рішення суду.

zakarpatpost.net