Любомир Гузар: навіть у Казахстані обговорювали заворушення у Львові 9 травня

Колишній Глава Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ), доктор богослов’я Любомир Гузар переконаний, що події 9 травня у Львові, були заздалегідь сплановані.

Про це він заявив в інтерв’ю 5 каналу.

“Таке враження у мене, що акція у Львові була дуже точно і ретельно підготовлена. Була певна режисура тут – як усе має бути і чому воно так повинно бути. Я це говорю на підставі того, який галас величезний став у тій справі. Дивним чином до мене дійшла новина, що навіть у Казахстані про це говорили – які нетерпимі, які злі там люди у західних областях України, які не поважають історії і так далі”, – зазначив Гузар.

“Я підозрюю, що це сталося від якихось владних чинників, тому що це відбилося по всій Україні та за її межами. Чи це нормально, щоб те, що відбулося в якомусь місті в Україні, було розтрублено по всьому світу? Ні! Це хтось робив свідомо, маючи до цього кошти”, – сказав владика.

Нагадаємо, в результаті зіткнень, що відбулися 9 травня у Львові між прихильниками і супротивниками святкування Дня Перемоги, постраждали 16 осіб. Активісти від “Свободи” негативно відреагували на розгортання червоного прапора на Пагорбі слави. У результаті порушено п’ять кримінальних справ. Обставини протистояння вивчають комісії від МВС і Генпрокуратури.

tsn.ua