Словесні зв’язки Або невеликий лист до Америки

Проект «Словесні зв’язки або листи до Америки», буде реалізований  в рамках мистецької резиденції  CEC ArtsLink, де митцям із  різних країн дається можливість провести півтора місяці у Сполучених Штатах Америки  і  втілити свій задум.

Мене звати Вікторія Миронюк і я – художниця. Але  я не з тих  художниць, які  вміло користуються пензлем  і фарбами, а швидше з тих, хто реалізує різні дивні ідеї і пізніше за допомогою них намагається показати важливі і непомітні  речі. Одним словом, це заняття можна було б охарактеризувати як «митець», але мені  вже не надто подобається його пафос.

Я в основному займаюсь перформансами, художніми акціями,які торкаються різних суспільно-політичних тем і які є актуальними не тільки для України, але і для багато інших країн,  наприклад, імміграції, інтеграції, консерватизму  і  т.д.

Мій наступний інтерактивний проект називається «Словесні зв’язки або листи до Америки», який буде реалізований  в рамках мистецької резиденції  CEC ArtsLink, де митцям із  різних країн дається можливість провести півтора місяці у Сполучених Штатах Америки  і  втілити свій задум. Отже,  в рамках цього проекту я  хочу налагодити дружню переписку між громадянами України і США, збираючи спочатку листи із різних регіонів України і транспортуючи їх пізніше до Америки. Таким чином, я  виконуватиму роль міжконтинентального листоноші. У США ці листи потраплять до своїх випадкових адресатів, які  обов’язково  напишуть  Вам відповідь і вручать мені її для  фінального повернення в Україну.

Отже, я запрошую до участі у проекті всіх охочих, незалежно від Вашого віку, статі, місця проживання чи знання англійської. Для цього потрібно лише написати «від руки» листа, прикріпивши свою  улюблену фотографію. Зміст і обсяг  листа – абсолютно довільні. Ви можете писати про будь-що: починаючи від того,  де живете,  чим займаєтесь до того як смажите улюблену яєчню чи як востаннє відпочивали на морі. Якщо ви малослівний/а – листи  на абзац  або листівка також приймаються.  Якість паперу, колір ручки, а також ваш настрій під час написання листа не має жодного значення. Ви-господар свого творіння.

Я планую зібрати близько 100 листів із різних регіонів України,  які своїм різноманітним змістом  представлятимуть Україну, її людей. Мене найбільше цікавить те, чим живуть українці, що  їх злить та лякає, що подобається, і про що вони мріють , що для них видається абсурдним чи нормальним, як вони мислять. Я переконана, що для американців – людей, із зовсім іншого «світу» ця ідея цікавитиме не менше. Я хочу, щоб за допомогою цього проекту жителі якогось американського міста дізналися про існування не тільки   конкретних Оксан, Марічок, Степанів, Іванів чи  Семенів, але, можливо, і про  існування України в цілому.

Після того, як Ви висловили письмово свої думки – ви  повідомляєте на номер 0935143680 свою адресу (неважливо чи це село в Криму, Горлівка або Єнакієво), куди я приїду за листом або пересилаєте його на київську адресу 01054, вул.Гоголівська 1/3 кв. 23, Київ. Коли Ваш лист потрапляє у мої руки, я,  по-перше, його перекладаю, сканую, а пізніше вкладаю у спеціально виготовлений конверт із власними марками та відкладаю до великої поштової сумки. По-друге, електронний екземпляр Вашого листа я  зберігатиму для фінальної збірки всіх листів, яка буде видана наприкінці проекту у одному із штатів.

Чекаю на Ваші повідомлення/листи до  20 червня і закликаю поширювати інформацію серед Ваших друзів, родичів та знайомих.

З повагою,  Віка Миронюк