Луценко піде на вибори президента у 2015 році

Юрій Луценко не збирається брати участь у виборах до Ради у 2012 році, а “віддає перевагу підготовці до серйозної участі в президентській кампанії”. Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, якого зараз судять за перевищення службових повноважень, готовий брати участь у президентських виборах 2015 року.

“Я не вірю в те, що в Україні відбудуться реальні вибори до парламенту. Балотуватися в депутати – не хочу. Віддаю перевагу підготовці до серйозної участі в президентській кампанії 2015 року”, – заявив Луценко в інтерв’ю “Українській правді”.

Він також висловив думку, що у разі арешту лідера БЮТ Юлії Тимошенко “українська опозиція скотиться до російського сценарію “царської демократії”, де є дві зручні для влади опозиції – пригодована і арештована”.

“Можна любити чи не любити Юлю. Але тільки вона (Тимошенко – прим. ред.) може “прати сорочки” заради перемоги спільної команди опозиції. Я готовий постачати мило. З кого – знаю”, – додав Луценко.

Нагадаємо, Юрій Луценко перебуває у СІЗО з грудня 2010 року. Екс-міністра звинувачують у перевищенні службових повноважень, що призвело до завдання збитків державі.

Справа Луценка вже розглядається у суді. 9 червня суд задовольнив клопотання адвокатів Луценка та оголосив перерву у засіданні до 20 червня. Сам Луценко нещодавно повідомив, що обвинувальний вирок у його кримінальній справі вже написано і там значиться строк – 8 років.

tsn.ua