Австрія виставила на продаж гірські вершини

Дві гірські вершини в австрійських Альпах продають за 121 тисячу євро. Однак огороджувати гори парканом новим власникам буде заборонено. В Австрії виставили на продаж дві гірські вершини – Росскопф (2600 метрів) і Гроссе Кінігат (2690 метрів). Власники розраховують виручити за них щонайменше 121 тисячу євро.Обидві вершини розташовані в Австрійських Альпах поблизу кордону з Італією. Як запевняє державна ріелторська компанія Австрії, саме з цих піків відкриваються “найбільш приголомшливі види на Карнійські Альпи”.

При цьому потенційних покупців попередили, що їм не буде дозволено захищати свою власність парканом чи іншими способами перекривати доступ до гір для мандрівників і альпіністів.

“Чому власники хочуть зараз продати гори, мені незрозуміло. У Греції продають острова, в Австрії – гори”, – сказав Йозеф Аусерлехнер, бургомістр східнотирольської громади Картітш, на території якої розташовані гори.

До 2001 року Росскопф і Гроссе Кінігат належали державі, потім за 300 тисяч євро їх придбало Федеральне австрійське товариство нерухомості. Площа виставленої на продаж території – 1,2 млн квадратних метрів.
Купівельний попит на гори поки що невеликий: лише кілька людей з 840 мешканців громади Картітш зацікавилися покупкою. За даними на 8 червня, заявки на гори подали 20 покупців.

tsn.ua