Митницю і податкову можуть об’єднати під керівництвом Хорошковського

В уряді розроблена програма реформування митної та податкової служби, яка передбачає їхнє об’єднання. У кулуарах вважають, що керівником нового органу стане Валерій Хорошковський. У Кабміні існує два стратегічні підходи до реформи Державної митної та Державної податкової служби. Їх можуть об’єднати під керівництвом Валерія Хорошковського, який зараз очолює СБУ.Про революційні плани модернізації митниці та податкової шляхом створення єдиного фіскального органу на їх базі дізналася газета “Дзеркало тижня”.

Під егідою Мінфіну може бути створена одна структура, яка наділяється повноваженнями як планування бюджету, контролю усіх фінансових потоків країни, так безпосередньо і виконання поставленого перед собою плану.

Слід нагадати, що в рамках адміністративної реформи до складу Мінфіну вже включена Державна фінансова інспекція.

За даними видання, такий орган як об’єднана митно-податкова служба чинному міністрові фінансів – Федору Ярошенку – навряд чи довірять. У кулуарах, як і раніше кандидатом №1 на цю посаду називають Валерія Хорошковського.

Журналісти звернули увагу, що обговорення проекту реформ триває не перший місяць і заходить у глухий кут почасти через протистояння між главою СБУ Валерієм Хорошковським і главою Держмитниці Ігорем Калетником.

“Не буде перебільшенням сказати, що СБУ і Держмитниця ведуть зараз жорстоку міжвідомчу війну. В СБУ у даному разі – набагато більші можливості”, – зазначає газета.

Нагадаємо, ще наприкінці березня президент Віктор Янукович доручив Кабміну забезпечити розробку програми реформування податкової та митної служб та підготовувати необхідні законодавчі зміни для реалізації заходів програми.

tsn.ua