Закарпаття: Сьогодні, в Ужгороді стартувала акція «Стоп інсульт 2011»

Також аналогічні акції проходять і в інших обласних центрах і містах України. Головною ж заключною подією стане Національний День боротьби з інсультом, який відбудеться 5 листопада  2011 року в Києві.

Головна мета акції – привернення уваги громадськості до проблеми інсульту. Організатором кампанії є Українська асоціація боротьби з інсультом.

Захід проходить на пл. Театральній з 10-12 години. Силами волонтерів був організований імпровізований лікарняний кабінет, де всі бажаючі можуть виміряти артеріальний тиск, рівень глюкози, визначити персональний ризик виникнення інсульту та поспілкуватися з фахівцями з питань профілактики інсульту.

Довідково:

В Україні щорічно виникає більше 100 тис. нових випадків інсульту. Близько 50% осіб, які перенесли інсульт, стають інвалідами, залежними від оточуючих. Третина хворих – люди працездатного віку. Захворюваність на інсульт в Західному регіоні України складає 188 осіб на 100 тисяч населення. Головним фактором розвитку інсульту є нелікована артеріальна гіпертензія, але, нажаль, багато людей просто не знають рівень свого артеріального тиску.

Зусиллями Української асоціації боротьби з інсультом акції до «Всесвітнього дня боротьби з інсультом» (29 жовтня) в Україні проводяться з 2006 року, привертаючи увагу українців до проблеми інсульту і розповсюдження факторів ризику виникнення серцево-судинних захворювань.

zakarpatpost.net